Tvättstugeregler

 

Välja tvättstuga

Du får använda vilken av husets två tvättstugor du vill.

Boka tvättpass

Boka i tidtavlan med ditt tvättblock (med ditt lägenhetsnummer på – ett per lägenhet). Om du inte har något, kontakta styrelsen. Boka inte med lappar eller annat eftersom de kan trilla ner. Tvättblocket kan du också använda i dörren under tiden du tvättar för att spärra låset.

Om du tänker bli sen

Om du inte kommer att ta ditt bokade tvättpass i anspråk från start anger du annan starttid i almanackan som hänger vid bokningstavlan. Skriv lägenhetsnummer och tidpunkt på rätt datum, t ex ”lgh 71, start 20.00”. Tänker du ta ditt pass i anspråk senast en timme efter start behöver du inte skriva något i almanackan.

Får jag ta någon annans tvättpass?

Om ett tvättpass inte tagits i anspråk får det tas över av annan boende efter kontroll mot almanackan. Detta gäller alla tvättpass på dygnet. Innan du tar över ett tvättpass, kontrollera almanackan som hänger vid bokningstavlan. Om den som bokat tvättpasset har angett där att denna kommer sent, får passet tas över så att du är klar till den angivna tiden. Om inget är angivet i almanackan får tvättpasset tas över tidigast en timme efter dess början. Det är dock inte tillåtet att tvätta på pass som bokats av städbolaget. De behöver inte komma i tid till sina tvättpass, och de behöver heller inte anteckna i almanackan.

Ingen ström på natten

Det går inte att tvätta eller torka tvätt efter tvättpassens slut. Huvudströmmen till tvättstugorna styrs av ett tidsrelä och bryts automatiskt. Se därför till att dina program hinner avslutas i tid. Eftersom belysningen är kopplad på huvudströmmen blir det också mörkt i tvättstugan efter tvättpassens slut.

Torka i torktumlare och torkskåp

Vi har moderna torktumlare och torkskåp i tvättstugorna. Det gamla torkrummet på Brobygatan går att använda om du vill låta tvätten hänga fritt och torka, men det finns ingen fläkt inkopplad. Det gamla torkrummet på Hässleholmsgatan är avstängt och används till förvaring.

Håll ordning i tvättstugan

Städa efter dig och lämna tvättstugan så det är trevligt för nästa person att komma dit. Tänk bland annat på att torka av bord, tömma maskiner och luddfilter i torktumlaren, och sopa om det behövs. Källsortera förpackningar på gården, släng dem inte i papperskorgen i tvättstugan!

Var rädd om maskinerna

Tänk på att även fast våra maskiner är gjorda för att tåla konstant användning dagtid så utsätts de för hårt tryck. Därför är det viktigt att vi är snälla mot dem och behandlar dem väl. Om det skulle uppstå problem med maskinerna, kontakta styrelsen eller fastighetsskötaren.