Sälja lägenhet

 

Vill du sälja?

Om du tänker sälja din bostadsrätt finns det några olika saker du måste tänka på, och det är viktigt att allt blir rätt. Normalt sett tar mäklaren hand om alla viktiga detaljer, om du anlitar en sådan.

Överlåtelseavgift

Köparen kommer att debiteras en inträdesavgift i föreningen (f.n. omkring 1000 kronor). Denna kommer att läggas på första månadsavgiften. Det kostar ingenting att lämna föreningen.

Köparen ska bli godkänd

Den som köper bostadsrätten av dig måste bli godkänd som medlem i föreningen innan den kan flytta in. Detta görs av styrelsen. Eftersom styrelsen har möte endast en gång i månaden är det viktigt att vara ute i god tid. Styrelsen behöver göra en kreditupplysning på köparen för att kunna ta ställning till medlemskap.

Köpet hävs om medlemmen inte blir godkänd, därför är det av intresse för dig att hitta en passande köpare.

Tillsyn av lägenheten

Säljaren och köparen ska göra en inspektion av lägenheten tillsammans med en styrelseledamot innan inflyttning kan ske. Då kontrolleras t ex att fönster och avlopp är i gott skick. Normalt tar styrelsen kontakt angående detta genom mäklaren.

Information till mäklare

Din mäklare och andra intresserade kan hitta årsredovisningar och annan viktig och intressant information här på hemsidan. Hänvisa alltid hit, styrelsen lämnar endast ut standardmaterial till mäklare på detta sätt.

Lämna kvar pärmen?

Vi har sedan 2010 slutat med boendepärmar och hänvisar därför till hemsidan för all information.
Du kan välja själv om du vill lämna kvar boendepärmen, kasta den eller ta med den som minne…