Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/9/5/aftonen.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 666 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/9/5/aftonen.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 671 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/9/5/aftonen.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 684 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/9/5/aftonen.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 689 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/4/9/5/aftonen.se/httpd.www/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 694 Stambytet – Brf. Aftonen

Stambytet

 

Angående det kommande stambyte.

Vad är status och tidsplanen?

1) Ett beslut om att genomföra ett stambyte togs i november 2020 och för tillfället är vi fortfarande i planeringsfas. Vi har anlitat företaget Sustend som projektledare samt VVS-företaget Hylén & Kjellander.

2) Styrelsen hade ett internet startmöte med entreprenören den 17:e augusti.

NYTT! Följande information kom fram i samband med startmötet: 
Du som är medlem i Brf Aftonen kommer att bli kallade till ett infomöte av entreprenören inför att stambytet påbörjas i din trapp. Under stambytet blir det fem infomöten, ett per trapp. Du förväntas delta på mötet för att ta del av den information du behöver inför stambytet. Om du inte kan delta ska du kontakta entreprenören. Efter infomötet kommer entreprenören att inventera alla lägenheter i trappen och du kommer att behöva välja material och göra eventuella tillval för ditt badrum. Det första infomötet blir för de medlemmar som bor på Hässleholmsgatan 6. Det är i denna trapp arbetet med stambytet kommer att börja. När projektledaren och entreprenören är klar med planeringen kommer de att kommunicera ut info till alla våra medlemmar. Alla frågor kan ställas direkt till entreprenören, se kontaktuppgifter längst ner. Styrelsen har framfört alla frågor vi fått från er och bett entreprenören att skyndsamt återkoppla med information till alla medlemmar.

3) Just nu utgår vi från start i september 2021, med början i Hässleholmsgatan 6. Sedan fortsättas det med Göingeplan 10 C, B, A – för att avslutas i Brobygatan 3.

4) Entreprenaden beräknas vara avslutad i slutet av juli 2022.

5) Så fort vi vet mer kommer vi att kalla till ett informationsmöte för alla som bor på Hässleholmsgatan 6, och kallar sedan stegvist de andra husen till informationsmöten.

Vad händer under stambytet?

1) Alla badrum kommer att renoveras, även sådana som medlemmen nyligen renoverade själva. Detta beror på att alla avloppsstammar måste bytas.

2) Köksstammarna kommer också att bytas, men det kommer i de flesta fallen inte att medföra större ingrepp i köken.

3) Utöver avloppsstammarna kommer också färskvattenstammarna att beröras av entreprenaden och de befintliga stammarna i garderoben byggs bort i de flesta lägenheterna.

4) Arbetet förväntas ta 6-8 veckor per stam. Alla lägenheter som ligger på samma stam (dvs ovanpå varandra) renoveras samtidigt.

5) Det går att bo kvar i sin lägenhet, men under renoveringen kommer det inte att vara möjligt att använda badrummet. Dusch- och toalettlösningar kommer att byggas upp på gården eller annan yta nära fastigheten. Den som har möjlighet att flytta in med vänner eller anhöriga under entreprenadtiden rekommenderas göra detta på grund av den uppstående dammen och bullret. Föreningen kan inte ta över kostnader för hotell eller ferielägenhet ifall medlemmen väljer att flytta ifrån sin lägenhet under entreprenadtiden.

6) Eftersom badrummen totalrenoveras erbjuder föreningen ett standardurval av kakel och inredning med duschhörna, vägghängd toalett, handfat, spegelskåp, handdukstork och belysning. Om medlemmen önskar en annan inredning i badrummet går det att bygga in i avtal med entreprenören och lägenhetsinnehavaren bekostas för mellanskillnaden.

7) Gästlägenheten på Hässleholmsgatan 6 kommer att få ett litet badrum.

För att bekosta hela projektet, kommer medlems-avgifterna att höjas, med ca 15% (TOTALT) fördelat på en period om 5-6 år.

Gästrummet kommer inte gå att boka under stambytet.

Har du frågor om stambytet? Skriv till vår entreprenör Hylén & Kjellander VVS AB på aftonen(at)hkvvsab.se eller ring till Roger Enebo på 040-685 41 51 mellan 07.00-16.00.